Info

GaaHinter er et to-mands ensemble som har eksisteret siden 2002, bestående af Helge Nordstrøm (musiker og billedkunstner) og Johnny Kühn (musiker, lyd- og grafisk designer) som er hinandens co-writers. Første udgivelse ”The Masters Dream” er udgivet på iTunes og Spotify – og findes også på et selvfinansieret CD oplag som sælges eller bruges som gave til Helge Nordstrøms udstillinger. Til disse galleriferniseringer har GaaHinter lejlighedsvist optrådt live.

Vi kalder vores musik for Artmusic, fordi projektet har en fri kunstnerisk eksperimentel form. Indspillede improvisationer danner baggrund for studiearbejdet med pladerne.

Sideløbende med musikken arbejder vi med den visuelle side, således at musikken giver ideer til kunst- og musikvideo, fotografiske collager, tekst og maleri. Eller rettere; inspirationen og ideerne flyder på tværs af udtryksmidlerne i et tæt samspil. En synæstetisk arbejdsmetode, i en kombination af ekspressiv udfoldelse og digital inspiration og bearbejdning.

Helge Nordstrøm

Billedkunstner: Maleri. Lyd-installation.
Musiker: Sang og guitar.
Atelier HeNoChBa.
postmaster@henochba.dk
Tlf: 28100118
Kvandrupvej 10. Skov-Hastrup.
4330 Hvalsø.

Helge Nordstrøms baggrund fortoner sig i 80’ernes eksperimenterende musik, -og teaterscene, hvor forskellige visuelle og auditive udtryk, blev udforsket. Arbejdet fik form i nogle af tidens danske og internationale teatergrupper.

Helge Nordstrøm har udover sit teaterarbejde, ligeledes en fortid som klassisk sanger i kammer,-og kirkekor, samt en BA med speciale i billedpædagogik.

Denne baggrund har udviklet en kunstner, der arbejder på tværs af mange udtryksmuligheder med en stor ekspressiv nysgerrighed og erfaring. Det afspejler sig farverigt i hans malerier, der er båret af det fabulerende, improvisationen og den alvorlige, men humoristiske leg.

Helge Nordstrøm er tilknyttet Galleri Andersen Art, MC kunst, Galleri Brænderigården og Strand-galleriet. Udstillinger bliver ofte garneret med tilrettelagte happenings og performances, i form af musiske, maleriske og lyriske indslag fra kunstnerens egen hånd.

Han har gennem årene udført mange udsmykninger for offentlige institutioner, erhvervsvirksomheder og private. Sideløbende har kunstneren i en lang årrække, solgt og præsenteret sit arbejde gennem en bred vifte af udstillingssteder og kunstsammenhænge over hele landet.

Helge Nordstrøms atelier og galleri ligger naturskønt på Skjoldungestien i Lejre vest for Roskilde. Her har han indrettet sig med alle de elementer af sit liv, hvorfra et væld af malerier, musiske blandformer, historier og billeder tager form.

For som kunstneren siger: “-Jeg vil gerne finde de steder, hvor noget nyt og uventet opstår!”

Johnny Kühn

Grafisk designer og Lyd designer.
Musiker: Bas og guitar.
Kühn design
jk@kuhn-design.dk
tlf: 24235216
Haslevej 41.
8230 Åbyhøj.

Johnny Kühn er en visuel og auditiv designer med over 20 års erfaring. Hans arbejde spænder fra optimering af Corporate Identities, UX design, website design til rådgivning om design strategier. I samspil med det visuelle, arbejder Johnny som lyd designer og Audio Branding komponist til strategisk brug i branding sammenhæng.

Johnny Kühns baggrund udspringer af en livsrejse i grafik og musik. I 80’erne og 90’erne startede han med at komponere musik med danske og engelske tekster i forskellige bandsammenhænge. Han skabte også i denne periode tegneserien, “Manolita” som havde et tilhørende soundtrack med 10 rocksange som tekstmæssigt havde rødder i historien.

Johnny Kühn er uddannet grafisk designer fra designskolen i Kolding og ejer i dag virksomheden Kühn design, som leverer visuel kommunikation og Audio Branding.

Udover dette har han fra 2007-2014 drevet projektet 2000 TONS som havde en mission om at omskrive metal genren til en platform med færre attituder og mere ægthed.

Gennem både ansættelser og som selvstændig har musikken altid haft en større rolle – og på den baggrund er der både blevet udviklet animationer, firmapræsentationer og grafik med tilhørende musik kompositioner.

Johnny Kühn holder til i  forstaden Åbyhøj til Aarhus.